Verhalen en legendes in het woud van de Semois en de Houille

Leef bos

In de mooie omgeving van Carlsbourg heeft Sarah een oud gebouw gerenoveerd tot een gastenhuis waar ze haar “gasten” ontvangt.

Haar sprookjesachtige wereld is niet enkel voorbehouden aan kinderen. Aan het haardvuur, waar de gasten uitgenodigd worden een verloren traditie te herontdekken, wordt ook het kind in de volwassenen wakker.

Geniet opnieuw van het delen en lezen van verhalen, sprookjes en legendes.

In een plaats die Sarah magisch heeft gemaakt, vindt u de verschillende werelden van legendes terug in de thematische kamers: de "Feeënvallei" via de betoverde toegang tot het bos, de grot van de Kabouters, het moeras van de Witte Dame.

Programma

Verkleed als de fee “Aduinna” ontvangt Sarah u in haar huis « Aux Légendes d’Ardenne ».

U krijgt een talisman om de goede bosgeesten aan te trekken en wordt uitgenodigd op een korte inhuldiging rond de hazelaar van het gebouw, boom der alchemisten en wichelroedelopers.

Tijdens uw verblijf verneemt u van een gids de legendes over heksen, feeën en kleine wezens die in de streek van Les Hayons rondspoken. Dat gebeurt tijdens een boswandeling van ongeveer 3 km, tussen Bertrix en Bouillon. 

Laat de magie langer duren met een bezoek aan de verbazingwekkende Feeënboerderij en de degustatie van het “Feeëndauw”- elixir.

U kan ook een verhaalavond aan het haardvuur boeken met een gepassioneerde verteller die u een uur lang in de ban houdt met ontroerende, kleurrijke en wonderlijke verhalen…

De voorbereiding van uw avontuur

 • Adres

  Rue Emile Gardez 7, B-6850 Carlsbourg

 • Mobiele telefoon
  +32 478 82 05 17

  Mail
  auxlegendesdardenne@gmail.com

  Website
 • Nuttige informatie

  Pension "Aux Légendes d'Ardenne"
  Verblijf in vakantiewoning minimum 2 nachten
  Maximum 9 personen
  Prijs: vanaf €399 + €58 schoonmaak (+ borg)