"De Ardense bossen", een toeristische bestemming gestructureerd en georganiseerd in het kader van de uitgestrekte bosmassieven

De bossen

- 33% van het grondgebied Wallonië, voornamelijk ten zuiden van de Samber en de Maas, in de Belgische Ardennen.

- dicht bij de grote steden van Noord-Europa.

- vervullen heel wat functies - economisch, ecologisch, sociaal - met als doel een ideaal evenwicht te verzekeren via een duurzaam en multifunctioneel bosbeheer. 

Deze bosgebieden beschikken over onmiskenbare troeven om bezoekers en toeristen te verleiden die simpele geneugten verwachten zoals een boswandeling maar tegelijkertijd veeleisend zijn op vlak van infrastructuur en ‘groen’ toeristisch aanbod.

Een echte toeristische opwaardering van het bos moet echter voortvloeien uit wat de bezoeker verlangt en steunen op een gepersonaliseerd, aantrekkelijk en verhandelbaar aanbod met  de juiste activiteiten, uitrustingen, diensten en producten.

Het verblijf van de bezoeker draagt de kleuren van het bos waar hij/zij wordt uitgenodigd om te herbronnen, te onthaasten, deze kwetsbare en waardevolle omgeving en haar verschillende functies te respecteren. 

 

De bossen van de Ardennen, dat is ...

  • Een waaier aan aanbiedingen en activiteiten in het thema van het bos,
  • Een cocktail van ervaringen, ontdekkingen en herbronning,
  • Een uitgebreid netwerk van spelers en professionals die graag bezoekers verwelkomen in hun zaak en hun passie delen vanuit het hart.

ONZE WAARDEN De bossen van de Ardennen ... Een waardevolle bestemming

Onze waarden

Oprechtheid

Een netwerk van authentieke partners die hun tijd en persoonlijke tips delen in een warme sfeer met authentieke momenten van uitwisseling.

Passie

Bewoners en gepassioneerde professionals die hun streek in hun hart dragen en hun kennis, goede plannen  en favorieten delen.

Respect

Respect voor de natuur, voor het bos, respect voor de bezoeker en zijn verwachtingen, respect voor onze beloftes en engagementen. Lokale bronnen beschermen, de ecologische voetafdruk verkleinen en actief deelnemen aan de lokale economie van de regio.

Herbronning

Een eindeloze bron aan ontdekkingen, welzijn, vervulling en immersieve ervaringen.

Forêts d'Ardenne, een bestemming die aansluit bij het "Marque Ardenne” en dezelfde waarden draagt:

  • Welzijn : streek van rust, sereniteit, balans, vitaliteit en vrijheid.
  • Authenticiteit : gebied doortrokken van natuurlijkheid en zuiverheid, gericht naar de natuur en ecologie, in een mengeling van eenvoud en trouw.
  • Betovering : oord van dromen en poëzie, romantiek, maar ook creativiteit.

Vandaag hebben 4 bosgebieden elk hun specifieke eigenschappen