Paysages et Saveurs

Ucimont

Ontdek de indrukwekkende bezienswaardigheden van de Semoisstreek

Botassart of Le Tombeau du Géant, de Rocher du Pendu , de Ramonette, de Arboretums ... De Semoisstreek loopt over van indrukwekkende, gevarieerde bezienswaardigheden en landschappen.. Het is een waar privilege in dit uitzonderlijk natuurkader te kunnen leven. Thierry de Lannois is weg van deze natuur en wil als gids niets liever dan zijn passie met u delen.

De waarden van de Ardennen  - authenticiteit, respect en oprechtheid  - ….worden ook door Thierry in het vaandel gedragen. Al vele jaren promoveert hij duurzaam en lokaal toerisme.

Ontdek de Ardense landschappen vanuit zijn twee comfortabele familiehuizen "Le Fournil" en "La Fermette". Volg de kronkelende rivier in de buurt en laat u veroveren door de prachtige landschappen boven de stad Bouillon en de Semois.

Fijnproevers zullen gelukkig zijn met het restaurant "La Grange aux Saveurs" naast de deur. Op de menukaart ontdekt u de smaken van de streek en elke maand wordt een vergeten groente in de kijker gezet!


Nuttige informatie

Het Woud van de Semois en de Houille

Het Woud van de Semois en de Houille, een plek vol uitdaging en avontuur waar ritme, verandering, rust, schoonheid, comfort en veiligheid in elkaar overgaan…

Ook het everzwijn, symbool voor dit gebied, draagt in zich de waarden van zelfzekerheid, kracht en moed.

Het beboste massief van de Semois en de Houille heeft een rijk natuurerfgoed en prachtige uitzichten. In het midden van het massief neemt de rivier haar mooiste bochten vanaf de rustig kabbelende Gaume tot diep in het onmetelijke Ardense bos. 

Een breed en vooral avontuurlijk toeristisch aanbod in het woud illustreert de slogan die de streek trots draagt: “Ontspanning, dat is ook zichzelf overtreffen.”

Al deze troeven maken van het Woud van de Semois en de Houille een gebied vol ‘’natuur en uitdaging’’ met een ongelooflijk potentieel.

Meer lezen

Verrassend verblijf in een woonwagen aan de rand van de Semois

Onze ervaringen

Meer lezen